Curs autorizat "Consilier pentru Orientare in Cariera" Cod N.C/COR: 242306 (Cod Registrul National al Calificarilor Profesionale din Romania)
Pentru angajarea intr-o functie/ocupatie conform COR este necesara obtinerea unei formari profesionala, in vederea desfasurarii activitatii respective. Aceata calificare poate fi dobandita fie in cadrul invatamantului prin sistemul national de invatamant, fie prin programe de formare profesionala in sistemul de formare profesionala a adultilor, conform O.G. nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si Normelor de aplicare ale O.G. nr. 129/2000, aprobate prin H.G. nr. 522/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. Acest curs este autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari A.N.C. (cunoscuta anterior sub denumirea de C.N.F.P.A. - Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor). La finalul cursului, in urma examinarii A.N.C., se elibereaza un Certificat de absolvire pentru ocupatia de „Consilier pentru Orientare in Cariera”, insotit de un Supliment descriptiv pentru competente. Certificatele sunt recunoscute de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, dar si de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 129/2000. Pentru recunosterea internationala a certificatelor A.N.C. (C.N.F.P.A), eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).
Potrivit Standardului Ocupational, „Consilierul pentru Orientare in Cariera” este specialistul care ofera servicii sociale de evaluare vocationala, orientare profesionala si sustinere motivationala, in vederea dezvoltarii autonomiei personale. Asa cum prevede si Standardul Ocupational, serviciile de consiliere se adreseaza unui grup variat de persoane:
· Tineri si adulti in cautarea unei identitati profesionale;
· Tineri si adulti cu dizabilitati sau care provin din sistemul de protectie sociala;
· Imigranti;
· Someri;
· Persoane casnice aflate in cautarea unui loc de munca.
In urma absolvirii acestui curs, participantii vor gasi raspunsul la nevoile lor specifice ce pot viza: dezvoltarea personala, vocationala si profesionala, dezvoltarea cunostintelor, stabilirea unei identitati profesionala, dezvoltarea deprinderilor de autonomie personala si sociala.
„Consilierul pentru Orientare in Cariera” este specialistul care poate fi angajatul unei agentii private de plasare a fortei de munca sau al unui cabinet de orientare profesionala din reteaua de invatamant, in cadrul unei organizatii ce are nevoie de o astfel de activitate, el poate fi membru in echipe de implementare a proiectelor Erasmus, POSDRU, etc., pentru consilierea resursei umane, in scopul integrarii acesteia in campul muncii.
Acest curs iti asigura instruirea si cadrul legal care iti va permite sa practici ocupatia de Consilier pentru Orientare in Cariera.
Cursul Consilier pentru Orientare privind Cariera se adreseaza unui grup variat de persoane cu studii superioare precum:
· Persoane care doresc sa activeze independent ca persoana fizica autorizata in profesia de Consilier pentru Orientare in Cariera;
· Persoane care doresc angajarea in organizatii si institutii cu domenii variate de activitate, incepand de la scoli si licee de stat si particulare, multinationale, intreprinderi/firme se stat si private;
· Absolventi cursurilor NLP (Programare Neuro Lingvistica);
· Persoane angajate din centrele sociale sau O.N.G.-uri;
· Specialistii din domeniul administrativ, comercial, resurselor umane si de personal ce furnizeaza servicii legate de politicile de personal;
· Manageri de companii;
· Profesori ce doresc sa imbunatateasca capacitatea si puterea de orientare in cariera a elevilor, studentilor;
· Asistenti sociali;
· Absolventil de drept sau stiinte socio-umane;
· Persoane care doresc sa fie mentori oferind sfaturi cu privire la orientarea profesionala, identificarea unui loc de munca, angajarea, sustinerea post angajare, evaluarea vocationala;
· Mediatori pe diverse probleme de orientare in cariera.
· Identificarea si gestionarea eficienta a resurselor beneficiarului, in vederea exprimarii cat mai autentice a stimei de sine;
· Formarea si dezvoltarea competentelor persoanei conciliate in directia autocunoasterii, explorarii educationale, ocupationale si in directia planificarii carierei;
· Orientarea profesionala;
· Tehnici de identificare a abilitatilor native si a competentelor;
· Corelarea abilitatilor native cu scopul urmarit de catre beneficiar;
· Competente antreprenoriale, sociale si civice;
· Tehnici si metode de stimulare si motivare;
· Consilierea clientului cu privire la detaliile prezentarii la interviul pentru angajare;
· Intocmirea analizei locurilor de munca;
· Oferirea de mediere a muncii intre angajati si angajatori;
· Emiterea recomandarilor de inscrie la cursuri de calificare/recalificare;
· Planificarea activitatilor;
· Monitorizarea persoanelor consiliate;
· Introducerea in aplicatia informatica a datelor cu privire la rezultatele sedintelor de consiliere;
· Intocmirea si gestionarea evidentei persoanelor si serviciilor acordate;
· Intocmirea si transmiterea rapoarte privind activitatea proprie;
· Aplicarea prevederilor legale referitoare la securitatea si sanatatea in munca, precum si in domeniul situatiilor de urgenta;
· Consilierea post angajare.
Programul are o durata de 40 de ore, fiind organizat in doua sectiuni:
· Sectiunea teoretica, în cadrul careia vor fi prezentate si discutate aspectele de baza ale acestei profesii,
· Sectiunea practica, in cadrul careia cursantii vor face aplicatii si le vor transpune în practica.
Modulul I
Dezvoltarea carierei. Teorii:
· Introducere. Ce este „Consilierea pentru Orientare in Cariera?;
· Rolurile „Consilierului pentru Orientarea in Cariera”;
· Teorii si interventii in dezvoltarea carierei;
· Probleme specifice tinerilor si adultilor in orientarea in cariera;
· Diversitatea in consiliere;
· Role play, intrebari si raspunsuri, concluzii.
Abilitati de comunicare si procesul de suport in consiliere:
· Abilitati de comunicare de baza in procesul de consiliere in cariera;
· Etapele procesului de consiliere;
· Concluzii. Teoria angajamentului activ;
· Activ sau Proactiv;
· Conditiile de mediu si de dezvoltare ale procesului de consiliere;
Procesul de evaluare in consilierea in cariera:
· Introducere;
· Tipuri de evaluare;
· Evaluarea continua a clientului;
· Interviul de informare in consilierea in cariera;
· Autoevaluarea in consilierea in cariera;
· Aspecte tehnice in procesul de evaluare;
· Interpretarea rezultatelor procesului de evaluare;
Modulul II
Decizia si planificarea. Strategii de cautare a unui loc de munca:
· Procesul de adoptare a deciziei;
· Asistarea clientilor in procesul de planificare in cariera;
· Strategii de cautare a unui loc de munca;
· Promovare si relatii cu publicul. Introducere;
Piata muncii:
· Cum se construieste un CV si o scrisoare de recomandare;
· Politici si tendinte pe piata muncii;
Probleme etice si legale in consilierea in cariera:
· Introducere in problematica eticii in profesiunea de consilier;
· Codul etic;
· Drepturile si responsabilitatile consultantului si ale clientului;
· Etica procesului de consiliere in cariera;
· Dileme etice;
· Supervizarea in consilierea in cariera;
· Concluzii;
· Aplicatii practice, intrebari si raspunsuri.
Metoda de lucru asigura o invatare bazata pe practica (aproximativ 80% din timp), dar si o experienta de dezvoltare personala pe care cu siguranta nu o veti uita.
Pentru aprofundarea cunostintelor privind si consilierea pentru dezvoltarea personala, va puteti inscrie la cursul autorizat ANC, “Consilier pentru Dezvoltare Personala”. Beneficiati de o reducere de 10% din cost.
Daca doriti sa faceti consiliere de grup, puteti urma cursul de “Formator” si beneficiati de o reducere de 10% din cost.
Cursul va fi sustinut timp de 2 weekenduri consecutive, intre orele 10:00 si 18:00, in urmatoarele orase: · perioada 20 – 21 septembrie si 27 – 28 septembrie 2014 – Craiova.
Pentru desfasurarea cursului este necesara constituirea unei grupe de minim 12 cursanti. In functie de completarea grupelor, Psi Focus Center isi rezerva dreptul de modificare a datei de incepere a cursurilor.
Pentru oferta personalizata de grup, si flexibila, trainerii Psi Focus Center se pot deplasa oricand la sediul dumneavoastra. Daca doriti sa stabilim o intalnire, va rugam sa ne sunati la numarul de telefon 0728.356.880, persoana de contact Georgiana Ceausila.
Pentru firme, acest curs poate fi sustinut, la cerere, in orice oras din tara, daca se indeplinesc urmatoarele conditii: un numar minim de participanti (12 persoane), asigurarea unei sali de curs, a transportului, cazarii si mesei pentru trainer si asistent.
Veti fi contactat de organizator prin e-mail pentru comunicarea detaliilor privitoare la organizarea cursului.
Costul standard al cursului este de 1.300 de lei.
Reduceri: Pentru perioada de vara, aveti REDUCERE de 31%! Astfel, cursul costa doar 890 de lei! 10% reducere - daca se achita cursul in totalitate cu o saptamana inaintea inceperii cursului; 10% reducere - daca recomandati alte persoane; Cursul poate fi achitat in 3 rate: prima rata la inscriere, celelalte doua inainte de fiecare modul.
Taxa de examinare este de 30 de lei. Acontul, in cuantum de 100 de lei, se plateste in contul de mai jos sau cash, la sediul firmei. Important! Daca aveti firma, costul cursurilor de formare autorizate se poate deduce legal din impozitul pe profit /venit (dupa caz), conform art. 47 din OG 129/2000, care prevede deducerea cheltuielilor pentru formarea profesionala a salariatilor de catre societatile comerciale, societatile nationale, regiile autonome sau alte institutii.
Costul cursului include:
· Predare curs;
· Suport de curs;
· Coffee break;
· Evaluare;
· Eliberarea certificatului de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.).
Evaluarea consta in doua probe:
Proba teoretica - reprezinta evaluarea conostintelor teoretice dobandite pe parcursul cursului in prezenta unei comisii mixte formata din reprezentanti ANC si reprezentanti Psi Focus Center.
Proba practica - reprezinta evaluarea competentelor practice dobandite pe parcursul cursului in prezenta unei comisii mixte formata din reprezentanti ANC si reprezentanti Psi Focus Center.
Certificatele si diploma de participare vor fi ridicate de catre participant de la sediul Psi Focus Center, in termenul comunicat de organizator.
Pentru obtinerea certificatului si, implicit, a autorizarii, este necesara atingerea nivelului de instruire 4, adica absolvirea studiilor superioare cu diploma de licenta. Cu toate acestea, persoanele care nu doresc eliberarea unei diplome, ci doar urmarea acestui program de formare pentru dezvoltare personala sau a competentelor in domeniu, se pot inscrie pe baza diplomei anterioare.
· Copie CI/BI,
· Copie act de studiu,
· Copie certificat de casatorie (dupa caz),
· Copie certificate de divort (pentru doamne),
· Adeverinta medicala (de la medical de familie - apt pentru consiliere),
· Cerere de inscriere (se completeaza in momentul depunerii actelor).
Documentele pot fi scanate si trimise pe email sau pot fi aduse in prima zi de inscriere.
Georgiana Ceausila:
ü Trainer formator;
ü Certified NLP Practitioner in Programare Neuro-Linvistica;
ü NLP Master (in curs);
ü Consultant financiar bancar;
ü Manager informatii pentru afaceri;
ü Consilier pentru Dezvoltare Personala si Comunicare;
ü Consilier pentru Orientare in Cariera.
Persoanele care au mai absolvit un alt curs in cadrul firmei noastre, au reducere de 10% pentru celelalte cursuri urmate. Persoanele care vor sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare, de ascultare asertiva, de persuasiune, de analiza si sinteza a problemelor, capacitatea de a se adapta diverselor tipologii de cursanti sau clienti, sau persoanele interesate de schimbarea job-ului sau largirea ariei de competente, se pot inscrie la urmatoarele cursuri sau workshop-uri:
· Curs autorizat „Consilier pentru Dezvoltare Personala”;
· Curs autorizat „Formator”.
1. Completarea formularului online
Va rugam sa selectati cursul dorit si sa completati datele solicitate in campurile libere.
Psi Focus Center garanteaza confidentialitatea datelor transmise de dumneavoastra. Astfel, datele personale sunt utilizate exclusiv in scopul inscrierii si intocmirii dosarelor pentru autorizare si eliberarea certificatelor Autoritatii Nationale pentru Calificari.
2. Imediat dupa trimiterea formularului veti primi un e-mail de confirmare, in care sunt atasate formularul completat de dumneavoastra si factura proforma. 3. Efectuarea platii.
Modalitati de plata: Bancara: la orice sucursala ING, in contul mentionat pe factura proforma Titular: SC PSI Focus Center SRL Craiova Cash: la sediul firmei SC PSI Focus Center SRL Craiova. Persoana de contact: Georgiana Ceausila: 0728.356.880
Pentru mai multe detalii ne puteti contacta si la adresa de email: georgiana.ceausila@focuscenter.ro